Email

Το βλέπουν 1 άτομα αυτή την στιγμή!

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Κωδικός SKU:zax004

Πληροφορίες προϊόντος :

Τιμή πώλησης :1,04 €
Τιμή κιλού 10,40€(Συσκευασία ανα 100γρ)

Το σάκχαρο αυτό προέρχεται από το φοίνικα καρύδας και φαίνεται να είναι πιο θρεπτικό και να διαθέτει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη. Η ζάχαρη καρύδας παρασκευάζεται από φοινικέλαιο, το οποίο είναι το γλυκό υγρό του φυτού της καρύδας.

Η ζάχαρη καρύδας παράγεται από τα λουλούδια του δέντρου της καρύδας, υπόκειται σε μικρότερη επεξεργασία και αποτελεί μια φυσική, πλήρη τροφή, που δεν περιέχει πρόσθετα, φυτοφάρμακα, χημικά, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα και χρώματα. Οι παραγωγοί μάλιστα συνήθως χρησιμοποιούν σάπιους φλοιούς και φύλλα καρύδας ως φυσικά λιπάσματα, γι’ αυτό και το νέκταρ και το φρούτο της καρύδας είναι φιλικά στο περιβάλλον.

Η παραγωγή της ζάχαρης καρύδας γίνεται ύστερα από τη φυσική διαδικασία δύο σταδίων:

Αρχικά, γίνεται μια περικοπή στο λουλούδι του φοίνικα της καρύδας και ο υγρός χυμός συλλέγεται σε δοχεία.

Ο χυμός αυτός υφίσταται θέρμανση μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

Το τελικό προϊόν που παράγεται είναι καφέ χρώμα και σε κόκκους. Το χρώμα του μοιάζει με την ακατέργαστη ζάχαρη, αλλά οι κόκκοι είναι συνήθως μικρότεροι σε μέγεθος και πιο μεταβλητοί.

Περιέχει μόνο ένα συστατικό κι, όπως είναι γνωστό, όσο λιγότερα συστατικά βρίσκουμε σε μια τροφή, τόσο το καλύτερο, αφού είναι πιο εύκολο να ξέρουμε ακριβώς τι τρώμε. Είναι λιγότερο γλυκιά από τη συνηθισμένη ζάχαρη και οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή της είναι οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία

Κάτι πολύ σημαντικό που αφορά την εν λόγω ζάχαρη είναι ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κλασική ζάχαρη (κλασική ζάχαρη=65, ζάχαρη καρύδας=35). Ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης δείχνει ότι, όταν καταναλώνουμε μια τέτοιου είδους τροφή, η ινσουλίνη που εκκρίνεται είναι υπερβολική και τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος πέφτουν χαμηλότερα τις επόμενες ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μεγαλύτερη πείνα πιο σύντομα απ’ όσο θα έπρεπε και με λιγότερο κορεσμό, κάτι που οδηγεί μελλοντικά σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία. Λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη, η ζάχαρη καρύδας δεν προκαλεί κάτι τέτοιο, ενώ απεναντίας βοηθά στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης και παχυσαρκία και προστατεύει από ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια. Είναι μάλιστα κατάλληλη και για διαβητικούς, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Ακόμη, η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, η οποία μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια για τον οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πλούσια πηγή μετάλλων, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο κ.ά., αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη, που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, στον εγκέφαλο, στην καρδιά και στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αλλά και σε περιεκτικότητα σε αμινοξέα, η ζάχαρη καρύδας δεν υστερεί, αφού είναι ιδιαίτερα υψηλή σε γλουταμικό οξύ -μεταξύ άλλων-, το οποίο παράγει γλουταμίνη, θρεονίνη, ασπαρτικό οξύ και σερίνη. Η γλουταμίνη αποτελεί τη βάση για τη σύνθεση του RNA και του DNA, μειώνει την επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη και βοηθάει στην ισορροπία οξέων και αλκαλικών στον οργανισμό, ενώ θεωρείται ένα εξαιρετικό καύσιμο του εγκεφάλου.

Μορφή Ψιλοτριμμένο
Συσκευασία Πώλησης (γρ) 100γρ.
Ιδιότητες / Παθήσεις Διαβήτης