Email

Το βλέπουν 2 άτομα αυτή την στιγμή!

ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

Κωδικός SKU:crl009

Πληροφορίες προϊόντος :

Τιμή πώλησης :1,30 €
ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ 2.90€ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΝΑ 500γρ)

1. Η βρώμη περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά

Η βρώμη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες πριν αυτές βλάψουν τον οργανισμό σας. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι η βρώμη περιέχει μια ειδική ομάδα αντιοξειδωτικών, που τη βρίσκουμε μόνο εδώ. Οι αβενανθραμίδες αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά, επειδή αυξάνουν δραστικά την ποσότητα νιτρικού οξειδίου, που βρίσκεται στον οργανισμό μας. Το νιτρικό οξείδιο είναι σημαντικό για εμάς, καθώς διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την πίεση του αίματος και διασφαλίζοντας την σωστή κυκλοφορία του.

2. Η βρώμη συνιστά αποτελεσματική τροφή για την απώλεια βάρους

Η βρώμη ως πρωινό σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να πεινάτε πριν το μεσημεριανό και επίσης σας απομακρύνει από την ανάγκη για ανθυγιεινές τροφές. Και αυτό συμβαίνει επειδή η βρώμη είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες χρειάζονται περισσότερο χρόνο να χωνευτούν και να μεταβολιστούν και έτσι απελευθερώνουν τη ζάχαρη αργά στο αίμα σας. Επιπροσθέτως, η βρώμη πυροδοτεί την παραγωγή της ορμόνης του κορεσμού, που δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε φάει αρκετά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο και την πρόσληψη παραπάνω θερμίδων.

3. Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα δυστυχώς εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες. Λόγω της εξάρτησής μας από επεξεργασμένες τροφές, το σώμα μας δεν διαθέτει πια τις φυτικές ίνες που χρειάζεται για να αποβάλλει όσα δεν χρειάζεται αποτελεσματικά. Η βρώμη όμως περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, που βελτιώνουν την εντερική λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνοντας τακτικά βρώμη, θα επισκέπτεστε την τουαλέτα επίσης τακτικά και στην ώρα σας.

4. Εξαιρετική πηγή β-γλυκάνης

Η β-γλυκάνη είναι μια σημαντική διαλυτή φυτική ίνα, που βοηθά τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους. Όταν προσληφθεί, διασπάται σε μια παχύρευστη μάζα σαν gel, που ύστερα διασκορπίζεται σε όλο μας το σώμα, εκτελώντας διάφορες λειτουργίες. Η β-γλυκάνη στην κυκλοφορία του αίματος βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης. Στο γαστρεντερικό μας σύστημα, ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των καλών, χρήσιμων βακτηρίων, απαραίτητων για την πέψη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης, ρυθμίζει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, αποφεύγοντας τις έντονες αυξομειώσεις του.

5. Πιθανώς να εμποδίζει την εμφάνιση άσθματος στα παιδιά

Το άσθμα είναι μια πολύ κοινή πάθηση του αναπνευστικού στα παιδιά. Αν και οι έρευνες δεν έχουν εντοπίσει τι ακριβώς είναι αυτό που προκαλεί το παιδικό άσθμα, έχουν ωστόσο ταυτοποιηθεί διάφοροι παράγοντες επικινδυνότητας. Ένα από τα ευρήματα υποδεικνύει ότι αν ένα μωρό ξεκινήσει τις στέρεες τροφές από μια πρώιμη ηλικία, ίσως έχει υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος. Παραδόξως, βρέθηκε επίσης ότι για κάποιες στέρεες τροφές, τα πράγματα λειτουργούν ακριβώς αντίθετα. Η βρώμη αναγνωρίστηκε ως μια από αυτές τις τροφές, που έχουν τη δυναμική να προλάβουν την ανάπτυξη άσθματος. Ίσως αυτό να οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, αλλά οι ερευνητές συστήνουν να το δίνουμε στα μωρά πριν τους έξι μήνες.