ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
(ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΝΑ 100γρ)
Το γαρύφαλλο είναι αντισηπτικό (βοηθά σε λοιμώξεις), αντισπασμωδικό (ανακουφίζει από αέρια και τυμπανισμό) και διεγείρει την πνευματική λειτουργία. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, των ελκών του δέρματος, των ερπήτων και στο κριθαράκι.
Με τι ταιριάζει: Μπαίνει σε πίτες, τάρτες, γλυκά, σιρόπια, στα καπνιστά και στο ζαμπόν, αλλά και στα μαγειρευτά, όπως στο χοιρινό, στις σάλτσες με ντομάτα, ακόμα και στις σούπες. Ταιριάζει με το κυνήγι, ενώ αρκετά συχνά το βλέπουμε καρφωμένο σε κρεμμύδια, για να δώσει άρωμα και γεύση σε ζωμούς. Χρησιμοποιείται επίσης για να αρωματίσει το ρύζι και το τσάι.
Συνδυάζεται με κανέλα, κύμινο, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο.